Afgelopen juli hebben wij voor de 2e maal dit jaar een reis gemaakt naar Angola. Het weerzien van niet alleen de familie, maar ook de diverse mensen die wij vanuit de stichting helpen en ondersteunen was wederom bijzonder hartelijk en hartverwarmend. Graag willen wij jullie meer vertellen over onze ervaringen tijdens deze reis en de voortgang van de activiteiten van de stichting Handen samen voor Angola.

Uiteraard hebben wij meteen de dag na aankomst het weeshuis bezocht  Het enthousiasme van de kinderen, toen ze ons  zagen aankomen rijden, was geweldig. Elk kind wil je aanraken en knuffelen en het was weer een kluwen van kinderen om ons heen.  Na dit hartelijke welkom hebben wij de kinderen het presentje, wat de kinderen van onze kerk hebben gemaakt overhandigd en zij waren dolgelukkig met het cadeautje (zie foto’s op onze website). Verder hebben wij van elk kind een soort paspoort gemaakt. Op dit paspoort staan de algemene gegevens van het kind (naam, leeftijd enz…) en staat ook een foto van het  kind. Met dit paspoort kunnen wij elk individueel kind in de toekomst nog beter helpen door gerichte pakketten met spullen per kind te maken en uit te delen. Natuurlijk hebben wij ook deze keer weer een flinke hoeveelheid kleding, spullen en voedsel achtergelaten.  

De volgende dagen hebben wij de gezinnen bezocht, welke wij ondersteunen in het dorp van Manu Pedro. Als eerste uiteraard Adelina, het gehandicapte meisje wiens moeder vorig jaar verongelukte, ook dit weerzien was hartverwarmend! Ze wilde ons niet loslaten en we hebben 2 uur hand in hand gelopen door het dorp. Net als van de kinderen in het weeshuis hebben wij ook paspoorten gemaakt van de mensen in het dorp die wij ondersteunen, zodat wij in de toekomst ook deze mensen nog gerichter kunnen helpen en ondersteunen. Ook hebben wij nieuwe contacten gelegd met mensen die dringend behoefte aan hulp hebben. De verhalen van deze mensen kunt u terugvinden op de website.

Tijdens de reis hebben wij ook een aantal gesprekken gevoerd met de kerkenraad van de “oude” kerk van Teresa. De komende periode willen wij graag de samenwerking met de kerk  verder intensiveren. Vanuit de kerkenraad kwam ook de hulpvraag of wij hen willen ondersteunen in het opzetten van een “schooltje” voor analfabeten. Veel volwassen in de kerk kunnen niet lezen en schrijven. De bedoeling is, dat de kerk een ruimte ter beschikking stelt, mensen uitnodigt en leraren benaderd om les te gaan geven. Als stichting willen wij dit project voor  de komende 2 jaar financieel ondersteunen en lesmateriaal aanschaffen.

Tot slot hebben wij de eerste steen gelegd voor de bouw van een winkel/uitgiftepunt. De bedoeling is, dat in de toekomst de gezinnen en families welke wij ondersteunen, periodiek (bv maandelijks) in deze winkel hun spullen, voedsel en medicijnen kunnen komen ophalen. Daarnaast kunnen deze gezinnen bijvoorbeeld 1x per kwartaal een kledingpakket komen ophalen. Al met al was het wederom een drukke en enerverende reis.

 

Ook blijft er grote behoefte aan kleding, zowel volwassen, kinder- alsook kleding voor ouderen! Maar ook andere zaken als rugzakjes, verbandmiddelen, toiletartikelen blijven zeer welkomWe zijn daarnaast bezig met het opzetten van een werkgroep die ons gaat helpen bij het inzamelen van kleding, maar ook mee wil denken met activiteiten om dit mooie werk onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Bent u geraakt door dit project en wilt u uw steentje op welke wijze ook bijdragen dan kunt u dit bij ons aangeven.